Mami

Fotografia mea
Oakville, Ontario, Canada
nascuta in mijlocul verii, am pastrat traditia, si am nascut doi pui tot vara. Acum imi apar cuibul, imi hranesc puii si ii invat sa zboare. De ce "Piata vietii"??? E locul in care dai si primesti, in care analizezi incotro sa o iei, cu ce sa te incarci, ce decizi sa cumperi ca sa aduci acasa.....un loc imaginar in care sufletele interactioneaza. Nu se folosesc bani, ci trairi, sentimente, calcule rationale sau reactii spontane!

1 iunie 2010

ORL

Am hotarat sa-i ofer celei mari o minivacanta, sa-i acord TIMP exclusiv ei. Plecam spre locatia aleasa, ajungem, ne instalam...de fapt ne-am mutat la hotel pentru 3 nopti! .....
de aici incolo ar fi trebuit sa va povestesc despre reactia lui A mare, despre comportamentul lui A mica cat am lipsit noi, dar....neprevazutul s-a ivit

In ziua urmatoare de vacanta m-am simtit prinsa de o raceala, care s-a agravat pana seara in sensul ca imi simteam nasul infundat. Noaptea nu am putut respira decat pe gura, durerile de cap m-au acaparat, imi disparuse gustul si mirosul. La fel a fost si in ziua urmatoare, deveneam nerabdatoare sa ajung acasa.

Ajunsa acasa merg in ziua urmatoare la medicul ORL pe care-l stiam, ma vede, imi prescrie tratament cu antibiotic, diagnosticul fiind "polipoza nazala si rinita acuta". Imi spune sa revin in dimineatza urmatoare la sala de operatie pentru a-mi face o fibroscopie. Merg, suport fibroscopia, suport comentariile facute de dr. meu impreuna cu un alt doctor, iar la sfarsitul procedurii hotarasc de comun acord "Bucuresti, biopsie". A cazut cerul pe mine, am realizat ca nu este ceva prea simplu. Tacere, am pastrat tacere pentru a-mi pastra calmul, am incercat sa fiu in continuare atenta, stapana pe situatie. Peste cateva ore eram la Centrul de diagnostic imagistic pentru efectuarea unei Tomografii computerizate cu substanta de contrast la nivelul craniului. Diagnosticul se schimbase " formatiuni tumorale cavum". Urata procedura...chestionar, interogatoriu despre alergii, reactii adverse, istoric medical, antecendente ...deci o procedura invaziva, dar necesara in cazuri urate( sa le numesc asa). Imi monteaza branula, imi testeaza subcutanat o substanta, astept 20 minute reactia si intr-un tarziu intru in acceleratorul de particule(asa l-am numit pe galagiosul, dar performantul tomograf). Imi fixeaza capul intr-o anumita pozitie cu niste bentite destul de stranse...in continuare nu puteam respira decat pe gura, iar pozitia orizontala era crunta pentru mine, imi ingreuna si mai mult starea. Se misca banda transportoare, incepe sa vuiasca aparatul...inchid ochii si incerc sa ma gandesc cat de repede trece timpul in alte situatii, cat de scurta este o zi, dar nu pot ignora procedura la care sunt supusa, caci simt o presiune asupra capului, parca se incalzeste....se opreste, dar doar pentru 1 minut caci vine asistenta si-mi pune in perfuzie substanta de contrast si se reia procedeul. Dupa, m-am simtit tare ametita, de abia am putut ajunge la masina, chiar daca am stat cca 30 de minute in centru. Am incercat sa consum lichide pentru eliminarea substantei, am incercat sa dorm, dar era imposibil, fusese prima zi de haos, de vesti fulgeratoare, de ganduri negre...
De ce tomografie, de ce biopsie, ce poate fi? Trebuie sa fie polipi, sa-i poata scoate chirurgical....totusi,speranta moare ultima!

Intre timp antibioticul si-a facut efectul, mi-am revenit, pot respira mult mai bine. Grea este asteptarea rezultatului, caci fara el nu pot merge mai departe, trebuie sa aflam de unde pana unde sunt aceste formatiuni tumorale.

ieri am luat rezultatul tomografiei:
masa cu densitati tisulare ce ocupa rinofaringele, al carei continut aeric este redus la dimensiuni milimetrice, extinsa cranial de o parte si de alta a etmoidului, fara anomalii ale acestuia. pentru extensie si caracterizare completa se recomanda tomografie gat.

Azi am revenit la medic pentru a repeta fiborscopia rinofaringiana, iar situatia este aproape neschimbata. Verdictul ramane acelasi asa ca maine sunt la Bucuresti pentru prelevarea biopsiei. Sper sa revin cu vesti mai bune!

2 comentarii: