Mami

Fotografia mea
Oakville, Ontario, Canada
nascuta in mijlocul verii, am pastrat traditia, si am nascut doi pui tot vara. Acum imi apar cuibul, imi hranesc puii si ii invat sa zboare. De ce "Piata vietii"??? E locul in care dai si primesti, in care analizezi incotro sa o iei, cu ce sa te incarci, ce decizi sa cumperi ca sa aduci acasa.....un loc imaginar in care sufletele interactioneaza. Nu se folosesc bani, ci trairi, sentimente, calcule rationale sau reactii spontane!

3 martie 2010

de la A mica spunere:

Ieri am avut programare la medic pentru vaccinul de 6 luni. Cu intarziere, dar asa e la mine, s-au decalat toate datele de vaccinare pentru ca ai mei parinti n-au gasit sa cumpere vaccinul necesar la 2 luni. Si, uite asa, am intarziat cam 2 saptamani! Nu-i nimic grav se zice, importanta este ca intre vaccinuri sa fie o pauza de 60 de zile( 2-4-6 luni).
Ieri, program normal, cu papi de dimi, care-i taree bun, ca-i dulce( mar, para si branzica facuta in casa), apoi un pic de laptic pe la 10 dimi, apoi somnul de frumusete. Pranzul a fost asa si asa, cred ca a pus mami cam mult spanac. Mami cam trista, oare din cauza ca n-am papat si ultimele 2 lingurite?! Aaa, mi-am amintit, am auzit-o vorbind la telefon ca se ingrijoreaza pentru ca e zi de vaccin! Eteee si cu ea, de parca mai e pe vremea surioarei mele, cand preventiv ii punea supozitor cu paracetamol, si cand 9 copii din 10 faceau reactii peste noapte( febra)!! Acum vaccinurile s-au perfectionat, ca doar d'aia exista cercetare, sau -poate- statul roman a contractat vaccinuri mai bune ( Pasteur, Sanofi Avenentis..).
Sa revin la mami a mea, trista, de fapt ingrijorata, pe motiv de reactie, de fapt ea a vru sa spuna ca o sa plang tare si cum ma linisteste ea, caci vom fi singure in masina....hmm, aici cam avea dreptate, caci ori sofezi ori dadacesti!
Dupa pranz, m-am mai dat un pic cu premergatorul pe langa flori, sa mai jupoi ceva frunze, pe langa perdea, poate-poate reusesc sa o trag de pe sina!
Ma imbraca mama, chiar cand ma pregateam sa ma smiorcai de somn, sa ma frec la ochi - si ma pune in scaunelul d emasina, ba chiar imi pune si centurile. Suntem pe drum catre medic, asa as dormi, dar vreau sa o vad si pe mami, caci ma tine pe locul co-pilotului, deci, unde ai vazut co-pilot sa doarma!!?? Cand am intrat pe strada ce duce la medic, gropile ma zdruncinau un pic, asa ca mi-au cazut un pic pleoapele.
Ma trezesc, dar nu sunt la medic, ci la o prietena de-a mamei, care era taree bucuraosa ca ma revede, fac o poza cu ea, mai spunem o gangureala, un pic alintatura, putina analiza pe chip( seaman ba cu mami, ba cu tati), ma imbraca si plecam.
Ajungem la medic, un hol de asptepare, o pacienta inaintea noastra, apoi altii vin dupa noi! Uff, am avut noroc, sa ne bucuram ca e doar 1 inaintea noastra! Stau in brate la mami, parca as dormi, dar nu vreau s apierd ceva, randul mai ales, asa ca ma apuc sa zambesc cand unuia, cand altuia. Trece timpul altfel, asa ca vine si randul nostru. Intram, salutam, primim bucurie pentru redevere, mami ma dezbraca, eu incep sa masor incaperea....wow, are doman doctor 2 tablouri cu baieti frumosi, aaa, unul e al asistentei, frumosi amnadoi. Eee, si cum arata in camera asta, noi nu avem asa rafturi cu fise sau dulap cu injectii, medicamente!! Vine doamna doctor mai aproape, ii zambesc, ca asa e politicos, socializez, impresionez...ehee, deja impresionasem cat de bine stau in fundulet. Apare centimetru, stetoscop, betisor pt privit in gat, cantar....concluzia: 70 cm si 9 kg, pregatita pentru vaccin!
Tanti doctora se transforma in "cea rea" si ma inteapa intr-un picior, tanti asistenta ma tine de vorba, simteam eu ca vorbeste asaa, ca sa treaca timpul, s ama faca sa uit durerea, dar totusi doare un pic! Mamaa si ce ma freca pe picior, mai avea un pic si ma jupuia! Apoi ma intoarce invers si apare din nou tanti cea rea si ma inteapa si in celalalt picior! Vai de mine, mamicuta meeaa, ca tare doare, muult mai tare, suspin deja de durere!! Ce-am facut sa trebuiasaca sa particip la tortura asta!? Iar suspin, curga lacrimi de durere, probabil si de foame, dar nu mai conta foamea! Ma imbraca mami si plecam civilizat, fara plans, tipete si alte galagii!! La masina ma aseaza in spatele soferului, legata in scaunel. Plecam si dupa 5 minute de mers ne opreste Politia. Da! Eu dormeam lemn deja, plansul de durere mi-a epuizat si ultima picatura de putere, nu mai stateau pleopele mele sus...
Cred ca mami a impresionat prin statutul ei de mamica grijulie, caci eu eram legata in scaunel, amandoua aveam centura...aaa, in ale circulatiei nu conteaza doar asta, ci sa respecti si alte reguli! Mami a primit avertisment oral(verbal) ca nu folosea faza de intalnire! Dragut nenea politzai, el stie ce l-a facut sa nu ne dea 4 puncte de penalizare si 360 ron amenda, dar a specificat ca e data viitoare nu mai scapam!
Am ajuns acasa, mami m-a asezat in patut si am dormit pana s-a innoptat! La trezire mi-am reintalnit surioara, pe tati si,bineinteles, pe mami, partenera mea de aventuri!

Acum ma plimb de colo-colo cu premergatorul, cum va spuneam, cand la perdea, cand la flori..asta cand nu ma vede mami! :)

Un comentariu: